მზარეული

  • პროგრამის სახელწოდება:მზარეული
  • პროგრამის ხანგრძლივობა სწავლა მოიცავს თეორიულ და პრაქტიკულ ნაწილს: თეორიული სწავლება შეადგენს 3 თვეს (შეხვედრები კვირაში 3 დღე, მეცადინეობის ხანგრძლივობა შეადგენს დღეში  2 საათს); პრაქტიკა 2 თვე
  • სწავლების ენა: ქართული.
  • სწავლის საფასური: 1000 ლარი;
  • პროგრამის მიზანიპროგრამის მიზანია მოამზადოს პირი, რომელიც შეძლებს: საკვები პროდუქტებისა და ნედლეულის პირველადი და მექანიკური დამუშავების განხორციელებას; ნედლეულისა და პროდუქტის თერმული დამუშავების განხორციელებას; მარტივი კერძების მომზადებას; ქართული სამზარეულოს გავრცელებული ძირითადი კერძების და გარნირების მომზადებას; საერთაშორისო სამზარეულოს გავრცელებული ძირითადი კერძები და გარნირების მომზადებას; პროდუქტისა და დამხმარე მასალების შეკვეთასა და მიღება-განთავსების განხორციელებას;  კერძის მოსამზადებლად საჭირო ნედლეულის რაოდენობის განსაზღვრას;
  • სასწავლო თემატიკა:
  1. პირველადი გადაუდებელი დახმარება;
  2. საკვები პროდუქტების ტექნოლოგია;
  3. კერძების მომზადების ტექნოლოგია;
  4. საკვებისა და სასმელის კალკულაცია;
  5. სამზარეულოს ფუნქციონირება;
  6. ჰიგიენური მოთხოვნები კვების ობექტებში;
  7. სამზარეულოს დასუფთავების მომსახურების უზრუნველყოფა;
  8. მარაგების კონტროლი;
  9. ქართული სამზარეულოს ძირითადი კერძების მომზადება;
  10. საერთაშორისო სამზარეულოს გავრცელებული კერძების მომზადება;
  11. საკონდიტრო მინი  ნაწარმის მომზადება.
სერტიფიკატი – საგანმანათლებლო პროგრამის დასრულების შემდეგ, მონაწილეებს გადაეცემათ პროგრამის დასრულების დამადასტურებელი ორენოვანი სერტიფიკატი (ინგლისურ და ქართულ ენებზე).

 

  • მსურველებმა უნდა წარმოადგინონ:
  1. შევსებული სააპლიკაციო ფორმა (ივსება ონლაინში ან/და სასწავლებელში),
  2. პირადობის ან დაბადების მოწმობის ასლი.